Siđi do reke

Letnja vrelina lakše se podnosi pored reke. U nedeljno jutro, dok se sunce polako ali sigurno izliva na gradske ulice, siđite do reke! Prošetajte dok još nema gužve i zauzmite mesto na vreme, u hladu nekog drveta, ili u hladovini kafića. Neko će da šeta, neko da džogira ili vozi bicikl, a neko će duže da sedi u hladu – sve prema afinitetima. Važno je da ste napolju, pored reke, ujutru dok se još može.

A kad sednete, uživajte u osveženju, u društvu i obavezno – u pogledu na vodu. Kažu da to opušta. I dok laici i stručnjaci razgovaraju o “važnim” temama, vi se držite onih lakših, letnjih tema – ljubavi i putovanja. Najbolje bi bilo da imate sa kim da se držite za ruke. Eventualno, držite se neke knjige i uživajte u njenim živopisnim junacima. Ili se jednostavno udobno smestite, zažmurite i otisnite u neke svoje vode, pa dokle stignete.

Jednog dana, možda dođete sa voljenom osobom baš na reku da evocirate uspomene i da se fotografišete za prewedding. Nikad se ne zna. Mi znamo ko sigurno jeste – na Beloj steni :

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *